اولین بار است که به اینجا می‌آیید؟ راهنمای سایت را بخوانید!
Close Sidebar
وب‌سایت پرسش و پاسخ پارسی‌لاتک جایی برای پرسش و پاسخ درباره سیستم حروف‌چینی لاتک و بسته زی‌پرشین است. در اینجا می‌توانید سوال‌های خود را بپرسید و به سوال‌های دیگران پاسخ دهید.

محبوب‌ترین برچسب‌ها

رفع خطا جدول مراجع xepersian ریاضی‌نویسی شکل فونت فهرست مطالب شماره‌گذاری منابع bidi پانویس بیب‌تک tikz تک‌لایو parsilatex بیمر اسلاید زی‌پرشین پاورقی سربرگ bibtex نماد فرمول‌نویسی رسم شکل قالب ارجاع‌دهی biditexmaker هدر ویرایشگر beamer واژه‌نامه اندازه فونت texstudio عنوان فصل ماتریس اعمال نشدن تغییرات در پی‌دی‌اف رسم جدول bidipresentation شماره صفحه حاشیه رنگ عنوان شکل اسلاید فارسی محیط قضیه گراف مکان شکل tikzpicture حروف‌چینی کد شماره فصل enumerate tabriz_thesis نمایه align زیرنویس شکل کادر itemize listings الگوریتم عدم اجرا نیم‌فاصله متن لاتین و فارسی فهرست اشکال بسته فاصله بین خطوط قالب پایان‌نامه فرمول نصب تک‌لایو فارسی‌تک hyperref شماره فرمول glossaries کپشن نمودار حروف‌چینی چندستونی فونت فارسی و انگلیسی ماکرونویسی خروجی biditools شماره پاورقی پیوست‌ فاصله‌گذاری فرمول چندضابطه‌ای لاتک سوال امتحانی subfigure extrafootnotefeatures header texmaker pdf tex biditufte-book تصویر شمارنده texlive2015 longtable زیرنویس خطا رسم نمودار شماره‌گذاری صفحات پایان نامه دیاگرام فهرست جداول میک‌تک texlive2016 تنظیم جدول kashida texworks caption اندیس lollipop iust-thesis multicol فصل‌نویسی شعر سوال چهارگزینه‌ای بولد تورفتگی آکولاد اعداد فارسی فاصله عمودی xindy چپ‌چینی اوبونتو میکروسافت ورد قاب geometry texlive fancyhdr تک لایو 2015 عنوان بخش به‌روزرسانی بسته aimc46 صفر توخالی فرمول طولانی بیرون‌زدگی کاما وسط‌چینی tcolorbox پوستر شماره گذاری فاصله سطرها نوشتافت شکست خط tex-programming فونت اعداد pgfplots قرآن tabriz-thesis ایتالیک winedt جستجوی معکوس xelatex فلش جایابی تصویر قالب کتاب پاراگراف‌بندی بازیابی اطلاعات هایپرلینک فهرست نمادها شمارنده فصل font محیط ریاضی رسم کادر جداکننده جدول طولانی فهرست تصاویر شماره‌گذاری فرمول algorithm2e فونت بولد proof equation bidipoem eps جدول افقی عکس به‌روزرسانی پانویس چندستونی کمک مالی فاصله خطوط حروف‌چینی شعر زیرشکل minipage قلم پانویس پاراگرافی ltrfootnote پیوست computeautoilg متن فارسی و انگلیسی فرمول چندخطی neveshtuft غلط‌گیری املایی تک‌پارسی پیکان لاتکس tabular baselineskip شماره قسمت قسمت عنوان جدول
13 نفر آنلاین
0 عضو و 13 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 7292
بازدید دیروز: 24728
بازدید کل: 21237386

راهنمای فعالیت در سایت

چطور می‌توان دستورهای داخل‌خطی را در متن پرسش‌ها و پاسخ‌ها مرتب نوشت؟
دستور لاتک را بین دو ‍ علامت ` (دکمه کنار دکمه 1 کیبورد) بنویسید. مثال: با استفاده از دستور `\pagebreak` می‌توان...
چطور کدهای چندخطی در متن پرسش‌ها و پاسخ‌ها قرار بدهم؟
کد موردنظر را در ویرایشگر نوشته یا پیست کرده و سپس آن را انتخاب و روی دکمه {} در ویرایشگر کلیک کنید و یا کلیدهای میان‌بر Ctrl+K روی کیبورد را فشار دهید. با این کار، کدها چپ به راست و چپ‌چین شده و به شکل زیبایی به نمایش در می‌آیند. همچنین در کدهای تک‌خطی با گذاشتن ۴ فاصله در ابتدای آن‌ها، می‌توانید آن‌ها را به صورت کد نمایش دهید.

پیشنهاد ما این است که تا جایی که امکان دارد، کدهای خود را به جای پیوست کردن به پرسش‌ها، به روش بالا در متن خود پرسش‌ها قرار دهید. با این کار، هم از زیاد شدن حجم دیتابیس جلوگیری می‌شود و هم کاربران دیگر زودتر با پرسش شما ارتباط برقرار می‌کنند. همچنین کدها قابل جستجو خواهند بود.

چطور یک سوال خوب بپرسم؟
  • قبل از پرسیدن سوال، سعی کنید سایت را به خوبی جستجو کنید. بسیاری از سوال‌ها، قبل از شما جواب گرفته‌اند.
  • سوال را واضح و به زبان فارسی (نه فینگلیش) بپرسید. اگر مبهم بپرسید، پاسخی دریافت نمی‌کنید. به یاد داشته باشید که در زیر پاسخ‌های دیگران، پرسش‌های غیرمرتبط نپرسید. برای این کار یک پرسش جدید مطرح کنید.
  • تلاش خود را با ارائه یک کد کمینه قابل اجرا در متن پرسش نشان دهید. در هنگام پرسیدن سوال، کارهایی که خودتان برای رسیدن به پاسخ انجام داده‌اید را ذکر کنید. با این کار، وقت دیگر کاربران برای آزمودن این کارها تلف نخواهد شد.
  • فایل با پسوند log را به پرسش خود پیوست کنید. این فایل، حاوی گزارش کاملی از پردازش فایل شما در کامپیوتر شماست که به حل مشکل کمک می‌کند. فایل لاگ به محض اجرای فایل اصلی در همان پوشه جاری به طور خودکار ایجاد می‌شود و همنام فایل اصلی است؛ یعنی اگر فایل اصلی thesis.tex است، فایل لاگ به صورت thesis.log است.
  • در هر پرسش، تنها و تنها یک سوال باید بپرسید؛ زیرا هر پرسش، یک عنوان و برچسب‌های مرتبط با خود دارد.
  • سوال‌های بحث‌برانگیز نپرسید. سعی کنید سوال‌هایی بپرسید که جواب مشخصی داشته باشند. از پرسیدن سوال‌هایی که حالت نظرسنجی و مباحثه دارند، تا حد امکان خودداری کنید.
  • در کادر برچسب، کلیدواژه(های) پرسش خود را وارد کنید. مثلاً اگر پرسش‌تان در مورد تغییر فرمت عنوان فصل است، عبارت عنوان فصل را وارد کنید.
  • سوال‌های فنی مربوط به خود سایت را با برچسب parsilatex بپرسید.
بعد از پرسیدن سوال، در صورت نیاز به افزودن اطلاعات بیشتر به آن، چکار باید بکنم؟
برای افزودن توضیحات بیشتر به سوال یا کد کمینه به آن، ابتدا روی دکمه «ویرایش» زیر سوال کلیک کنید. سپس در انتهای متن سوال، عبارت ##ویرایش را بنویسید و بعد توضیحات یا کد کمینه موردنظر را به آن اضافه کنید و در پایان روی دکمه «ذخیره تغییرات» کلیک کنید. با این روش، کاربران متوجه می‌شوند که شما این توضیحات را به تازگی به سوال خود اضافه کرده‌اید.
تعداد فایل‌های پروژه من زیاد است. چطور آن‌ها را ارسال کنم؟
یک پوشه جدید در کامپیوترتان بسازید. همه فایل‌هایی مانند chapter1.tex, commands.tex, thesis.cls که برای اجرا لازم است را در آن بریزید. بعد از اطمینان از اجرا شدن فایل اصلی، پوشه را زیپ کنید و به پرسش خود پیوست کنید.
آیا به پاسخ‌ها هم می‌توانم فایلی را پیوست کنم؟
در حال حاضر خیر. امکان پیوست فایل، فقط برای پرسش‌ها وجود دارد؛ اما در صورت نیاز به نشان دادن کدی به دیگران، می‌توانید کد موردنظر را در ویرایشگر نوشته و سپس روی دکمه Code Sample در ویرایشگر کلیک کنید و یا کلیدهای میان‌بر Ctrl+K روی کیبورد را فشار دهید. همچنین در صورت نیاز به آپلود فایل‌های پی‌دی‌اف در پاسخ‌ها، می‌توانید از قسمتی از خروجی پی‌دی‌اف که مدنظر است، اسکرین‌شات بگیرید و آن را با استفاده از دکمه Image ویرایشگر آپلود کنید.
آیا از دکمه‌های پیوست زیر ویرایشگر برای پیوست فایل عکس هم می‌توانم استفاده کنم؟
بله؛ اما پیشنهاد ما این است که برای آپلود فایل عکس، از دکمه Image خود ویرایشگر استفاده کنید. در این حالت، عکس آپلودشده، مستقیماً در خود متن پرسش و پاسخ نمایش داده می‌شود. لازم به ذکر است که امکان آپلود عکس هم در متن پرسش‌ها و هم در متن پاسخ‌ها وجود دارد.

نکته: در صورتی که قصد دارید، اسکرین‌شاتی را آپلود کنید، کافیست فقط محدوده موردبحث را آپلود کنید. به عبارت دیگر، نیازی به آپلود کل اسکرین‌شات نیست.

معنی رنگ‌های مختلف مربع حاوی تعداد جواب‌ها در صفحه اصلی سایت چیست؟

مربع‌های حاوی تعداد جواب‌ها دارای سه رنگ قرمز، آبی و سبز هستند. رنگ قرمز به این معناست که آن سوال، هنوز جوابی دریافت نکرده است؛ رنگ آبی به این معناست که آن سوال دارای یک یا چند جواب است؛ اما هنوز کاربر سوال‌کننده، جواب مورد نظر خود را دریافت نکرده است (و یا هنوز به هر دلیلی هیچ‌کدام را به عنوان بهترین جواب انتخاب نکرده است) و رنگ سبز نیز به این معناست که کاربر سوال‌کننده، یکی از جواب‌ها (و یا تنها جواب موجود) را به عنوان بهترین جواب برای سوال خود انتخاب کرده است.

مزیت این رنگ‌ها این است که به عنوان مثال، دیگر لازم نیست سوال‌های دارای مربع سبز را باز کنید و بخوانید و روی آن‌ها وقت بگذارید؛ زیرا کاربر سوال‌کننده، قبل از شما جواب خود را دریافت کرده است.

لازم به ذکر است که داشتن یا نداشتن نظر برای سوال، تاثیری در این رنگ‌ها ندارد. علاوه بر این، رنگ مربع‌های حاوی تعداد رای‌ها و بازدیدها همیشه سفید است.

امتیاز چیست و به چه دردی می‌خورد؟
امتیاز، معیاری برای مفید بودن شما در سایت و نشانه‌ای از میزان اعتماد دیگر کاربران به شماست. در واقع هر چه امتیاز بیشتری داشته باشید، کاربران بیشتر به شما و جواب‌های‌تان اعتماد می‌کنند. علاوه بر این، هر چه امتیازها بیشتر شود، سطح دسترسی و امکانات مدیریتی‌تان بیشتر می‌شود. در زیر، دسترسی‌هایی که بعد از کسب هر پله امتیاز، به کاربران داده می‌شود، نوشته شده است:
۱۵ امتیاز: دادن رای مثبت
۱۰۰ امتیاز: نشانه‌گذاری نظرها، پرسش‌ها و پاسخ‌ها به عنوان اسپم
۱۲۵ امتیاز: دادن رای منفی
۳۰۰ امتیاز: برچسب‌گذاری دوباره پرسش‌های دیگران
۱۰۰۰ امتیاز: ویرایش نظرهای دیگران
۲۰۰۰ امتیاز: ویرایش پرسش‌ها و پاسخ‌های دیگران
۳۰۰۰ امتیاز: بستن و باز کردن پرسش‌ها و پنهان و نمایان کردن نظرها، پرسش‌ها و پاسخ‌های دیگران
۵۰۰۰ امتیاز: انتخاب بهترین پاسخ برای پرسش‌های دیگران
۱۰۰۰۰ امتیاز: مدیر شدن در سایت و سطح دسترسی بیشتر
چه موقع امتیاز اضافه و چه موقع کم می‌شود؟

در حالت‌های زیر، امتیاز اضافه می‌شود:

  1. بعد از ثبت‌نام در سایت: ۵+
  2. به ازای هر رای مثبت به پرسش شما: ۵+
  3. به ازای هر رای مثبت به پاسخ شما: ۱۰+
  4. به ازای انتخاب شدن پاسخ شما به عنوان بهترین پاسخ: ۱۵+
  5. انتخاب یکی از پاسخ‌های داده‌شده به پرسش شما به عنوان بهترین پاسخ توسط خود شما: ۲+

در حالت‌های زیر، امتیاز کم می‌شود:

  1. به ازای هر رای منفی به پرسش شما: ۲-
  2. به ازای هر رای منفی به پاسخ شما: ۲-
  3. به ازای هر رای منفی به پاسخ دیگران: ۱-
بدیهی است که در صورت پس گرفتن رای‌ها، امتیازهای مربوطه برگردانده می‌شود. همچنین هیچ کاربری متوجه نمی‌شود که چه کاربری چه رایی به پرسش‌ها و پاسخ‌هایش داده است.

می‌توان گفت هر چقدر سوال‌های مفیدتری بپرسید و پاسخ‌های بهتری به پرسش‌های دیگران بدهید، امتیاز بیشتری کسب می‌کنید.

چه موقع بهتر است رای مثبت بدهم؟
به طور کلی اگر پرسش یا پاسخ، کمکی به کاربران می‌کند و برای آن‌ها مفید است، می‌توان به آن‌ها رای مثبت داد.
چه موقع بهتر است رای منفی بدهم؟

در حالت‌های زیر می‌توان به پرسشی رای منفی داد:

  1. واضح نباشد.
  2. کپی یکی از پرسش‌های قبلی باشد.

در حالت‌های زیر می‌توان به پاسخی رای منفی داد:

  1. پاسخی برای پرسش موردنظر نباشد.
  2. منطقی نباشد.
  3. (به نظر شما) اشتباه باشد.
  4. فقط حاوی کد باشد. یک پاسخ خوب باید دارای توضیح نیز باشد تا کاربران دیگر نیز نکته‌ای از آن یاد بگیرند. به عبارت دیگر، بهتر است قبل از ارایه پاسخ، علت مشکل نیز توضیح داده شود؛ البته ممکن است این موضوع درباره همه پاسخ‌ها صدق نکند.
  5. فقط حاوی لینکی به مطالب سایت‌های دیگر باشد.
به یاد داشته باشید که به خاطر غلط‌های املایی یا گرامری، نامنظم نوشتن کدها و یا رقابت با پاسخ‌دهنده برای کم کردن امتیازش، نباید به پاسخ‌ها رای منفی داد.
چطور می‌توان پاسخ‌های بهتر را تشخیص داد؟
پاسخ‌های هر پرسش بر اساس رای کاربران رتبه‌بندی می‌شود. این یعنی اینکه هر چقدر تعداد رای‌های مثبت پاسخی بیشتر باشد، آن پاسخ به طور خودکار، بالاتر از بقیه پاسخ‌ها قرار می‌گیرد؛ بنابراین در صورت دیدن چند پاسخ برای یک پرسش، نیازی نیست تمام پاسخ‌ها را بخوانید؛ بلکه کافیست فقط اولین پاسخ را بخوانید.
اگر کسی به پرسشم، پاسخ داد، چکار باید بکنم؟
اولین کاری که باید انجام بدهید، رای دادن به آن است: اگر پاسخ مفیدی بود، به آن رای مثبت و در غیر این صورت رای منفی بدهید. در مرحله بعدی اگر کاملاً مطمئن هستید که بهترین پاسخ را دریافت کرده‌اید، باید آن پاسخ را به عنوان بهترین پاسخ «انتخاب» کنید. برای این کار کافیست روی علامت تیک خاکستری‌رنگ کنار هر پاسخ کلیک کنید. با این کار، ۱۵ امتیاز مثبت به کاربر پاسخ‌دهنده به پاس ارایه پاسخ و ۲ امتیاز مثبت به شما تعلق می‌گیرد. همچنین پاسخ موردنظر، صرف نظر از داشتن بیشترین رای، به طور خودکار، به بالای بقیه پاسخ‌ها منتقل می‌شود.

مزیت انتخاب یکی از پاسخ‌ها به عنوان بهترین پاسخ این است که کاربران دیگر متوجه می‌شوند که شما پاسخ خود را دریافت کرده‌اید. توجه داشته باشید در صورتی که بعد از انتخاب پاسخی، پاسخ بهتری دریافت کردید، می‌توانید پاسخ جدید را به عنوان بهترین پاسخ انتخاب کنید. همچنین اگر بعد از انتخاب پاسخی، متوجه شدید، هنوز پاسخ خود را نگرفته‌اید، می‌توانید با کلیک دوباره روی علامت تیک کنار آن، پاسخ را از حالت بهترین پاسخ خارج کنید و منتظر پاسخ‌های بهتری بمانید.

لازم به ذکر است در صورتی که تا چند روز بعد از دریافت پاسخ‌ها، یکی از آن‌ها را به عنوان بهترین پاسخ انتخاب نکنید، مدیران سایت، برای صرفه‌جویی در وقت کاربران آینده، پاسخ دارای بیشترین رای مثبت را به عنوان بهترین پاسخ انتخاب می‌کنند.

نظر چیست؟
نظرها، توضیحات کوتاهی هستند که درباره سوال‌ها‌، جواب‌ها و یا دیگر نظرها نوشته می‌شوند.
چه موقع باید به جای پاسخ، «نظر» داد؟
در حالت‌هایی مانند زیر می‌توان نظر داد:
  1. اگر کاربری فراموش کرده است که به سوال خود که نیازمند پیوست کردن فایل کمینه است، فایل کمینه پیوست کند، می‌توانید با استفاده از گزینه «نظر» این مورد را یادآوری کنید.
  2. اگر توضیحات کاربر سوال‌کننده، کافی نیست، می‌توان از ایشان خواست که کمی بیشتر توضیح دهند.
  3. اگر برای جواب دادن به سوال، نیاز به دانستن یک نکته کوچک دارید، می‌توانید این نکته را در قالب نظر از کاربر سوال‌کننده بپرسید.
  4. اگر متوجه یک اشتباه تایپی در سوال یا جوابی شده‌اید، می‌توانید با استفاده از گزینه «نظر»، آن را به کاربر ارسال‌کننده اطلاع دهید.
  5. اگر پیشنهاد کوچکی برای بهتر شدن جوابی دارید، می‌توانید آن را در قالب یک نظر مطرح کنید؛ اما اگر پیشنهاد شما، جزئی نیست، باید آن را در قالب یک جواب جدید مطرح کنید.
  6. اگر قصد یادآوری بندی از قوانین تالار را به کاربری دارید، می‌توانید از گزینه «نظر» استفاده کنید.
  7. برای لینک دادن به سوال‌ها یا جواب‌های مشابه در سایت و یا معرفی مطالب مرتبط سایت‌های دیگر می‌توانید از گزینه نظر استفاده کنید.
به طور کلی می‌توان گفت اگر قصد‌تان از ارسال، فقط ابراز نظر (و نه جواب مستقیم) و گرفتن یا دادن توضیحی درباره سوال یا جوابی است، باید از گزینه نظر استفاده کنید. همچنین بهتر است قبل از دادن رای منفی به پرسش یا پاسخی، از طریق گزینه نظر از کاربر بخواهید پرسش یا پاسخ خود را بهتر کند.

همچنین اگر سوالی را متوجه نشدید و یا توضیحات سوال‌کننده کافی نبود، لازم نیست حتماً به سوال، جواب بدهید. پیشنهاد می‌شود در این حالت‌ها، با استفاده از گزینه نظر، اطلاعات بیشتری از سوال‌کننده بگیرید.

کاربرد گزینه «اسپم» که در زیر سوال‌ها، جواب‌ها و روبروی نظرها وجود دارد، چیست؟
این گزینه برای گزارش سوال‌ها، جواب‌ها و نظرهای نامناسب، خارج از موضوع، توهین‌آمیز، خلاف قوانین تالار و به طور کلی، گزاش محتوای اسپم به مدیران سایت است. با کلیک روی این گزینه، متنی با عنوان «x نشانه‌گذاری‌شده» و با رنگ قرمز، مقابل اسم کاربر ارسال‌کننده محتوا اضافه می‌شود. همچنین بلافاصله ای‌میلی برای مدیران سایت فرستاده می‌شود تا بتوانند به موضوع رسیدگی کنند.
آیا هر کاربری می‌تواند از گزینه اسپم استفاده کند؟
خیر. در حال حاضر، کاربران بالای ۱۰۰ امتیاز می‌توانند از گزینه اسپم استفاده کنند. بدیهی است که هر کاربر فقط می‌تواند ارسال‌های دیگر کاربران را به عنوان اسپم نشانه‌گذاری کند.
آیا استفاده از گزینه اسپم، باعث ایجاد اختلال توسط برخی کاربران نخواهد شد؟
با کمی خوش‌بینی، خیر. امیدواریم کاربری که ۱۰۰ امتیاز کسب کرده است، تا حدودی با قوانین و فضای حاکم بر تالار آشنا شده باشد و به درستی از این گزینه استفاده کند تا محتوای سایت همچنان سالم و مفید باقی بماند.
کاربرد گزینه «پرسیدن سوال مشابه» در زیر جواب‌ها چیست؟
اگر درباره یکی از جواب‌های موجود در سایت سوالی داشته باشید که با استفاده از مکانیسم «نظر» نتوانید جوابی برای سوال خود بگیرید، می‌توانید روی گزینه «پرسیدن سوال مشابه» در زیر آن جواب کلیک کنید. با این کار، صفحه پرسیدن سوال باز می‌شود و در آن می‌توانید سوال خود را بپرسید؛ اما با این تفاوت که که بعد از ارسال سوال، لینک جواب مورد بحث به طور خودکار در زیر متن سوال جدید قرار می‌گیرد تا دیگر نیازی نباشد که در متن سوال قید کنید که این سوال در ارتباط با جواب X است. همچنین لینک سوال جدید، به طور خودکار در زیر جواب مورد بحث قرار می‌گیرد تا کاربران بعدی بتوانند در صورت تمایل، بیشتر با موضوع مورد بحث آشنا شوند.
آدرس‌های فید سایت کدام است؟
  • فید آخرین پرسش‌ها: http://qa.parsilatex.com/feed/qa.rss
  • فید پرسش‌های داغ: http://qa.parsilatex.com/feed/hot.rss
  • فید پرسش‌های بدون پاسخ: http://qa.parsilatex.com/feed/unanswered.rss
  • فید برچسب‌ها:  http://qa.parsilatex.com/feed/tag/TAGNAME.rss
  • فید آخرین نظرها، پرسش‌ها و پاسخ‌ها: http://qa.parsilatex.com/feed/activity.rss
آیا جایی برای دیدن پرسش‌ها و پاسخ‌هایم در سایت وجود دارد؟
بله. اگر به صفحه پروفایل خود بروید، می‌توانید تمام پرسش‌ها و پاسخ‌های خود را یک‌جا ببینید.
مدیر این سایت کیست؟
خود شما! این سایت برخلاف فروم‌های سنتی، توسط خود کاربران مدیریت می‌شود. به عبارت دیگر، سیستم امتیازدهی سایت به طور خودکار، دسترسی کاربران به وظایف مدیریتی را به محض رسیدن به میزان مشخصی از امتیاز فعال می‌کند.
چطور می‌توان...
این صفحه در حال بروزرسانی است...
منبع: http://tex.stackexchange.com/help
...