از آنجایی که من مولف بسته زیپرشین از روز نخست هستم و تمام فلسفه زیپرشین ساخته ذهن من، تفکرات من و اعتقادات من است، شاید تنها شخصی باشم که بتوانم پرسش شما را از دیدگاه مولف بسته پاسخ دهم.
قبل از هر چیز من با بسیاری از گفتههای شما همباور نیستم.
چرا ما نباید بسته زیپرشن که انصافا بسیار قدرتمند است نباید برای زبانهای همخوانواده های فارسی از جمله زبان عربی که زبان مشترک جهان اسلام است و فرهنگ ملت ایران با اسلام آمیخته شده کاربرد نداشته باشد.
زبان تازی همخانواده زبان پارسی نیستند. زبانپارسی از شاخه زبانهای ایرانی است. زبان تازی در این شاخه نیست.
زبان تازی زبان اسلام است اما زبان ایران، ملت ایران و فرهنگ ایرانی نیست. فرض شما این است که همه ملت ایران مسلمان هستند که درست نیست. من مسلمان نیستم و بسیاری از ایرانیهای دیگر هم وجود دارند که مسلمان نیستند بنابراین حداقل از دید من پیوند دادن فرهنگ ایرانی و اسلام نادرست است.
پیشنهاد می شود طراحان بسته قدرتمند xepersian همانند بستهarabxetex که اکثر زبان های همخوانواده عربی از جمله فارسی را پشتیبانی می کند بسته xepersian را نیز به زبانهای همخوانواده فارسی بسط دهند
آنها که به دنبال جدا کردن زبان فارسی از زبانهای همخوانواده خود از جمله عربی هستند به دنبال منزوی کردن زبان فارسی هستند
اگر هدف شما حروفچینی یک نوشتار به زبان تازی یا اردو بدون تنظیمان محلی مانند تاریخ و اعداد در فرمولهای ریاضی و ... است هیچ مشکلی با بسته زیپرشین نخواهید داشت.
علوم اسلامی جزء لاینفک علوم است پس باید زمینه برای ایجاد متون علوم اسلامی بوسیله لاتک فراهم شود
اگر منظور شما از باورهای اسلام است، آنها علوم نیست. حداقل من نمیدانم منظور شما از علوم اسلامی چیست.
ریشه علوم اسلامی قرآن کریم و روایات است که به زبان عربی هست پس باید بسته xepersian را برای نوشتن متون عربی بازسازی کرد به خصوص برای غیر عرب زبانان که متون عربی باید با حرکات و علایم نوشته شود
شما میتوانید نام آنچه در قرآن وجود دارد را باورهای اسلامی بگذارید اما اینها علوم نیستند. همچنین شما در نمیتوانید باورهای دینی و مذهبی خود را داخل کرده و من را مجبور کنید که بسته زیپرشین را برای زبان تازی بازسازی کنم. بسته زیپرشین هیچ مشکلی برای نوشتن حرکات و علایم روی حروف ندارد.
ما با ترکیب دو بسته xepersian و arabxetex توانستیم متون عربی داخل متون فارسی تولید کنیم ولی پیشنهاد ما این است که بسته arabxetex داخل بسته xepersian قرار بگیرد و اصلاحاتی صورت بگیرد که تنها با فراخوانی یک بسته هم از قدرت xepersian و هم از امکانات arabxetex برای زبانهای همخوانواده فارسی از جمله عربی استفاده کرد
هر آنچه را که با بسته arabxetex میتوانید انجام دهید میتوانید با بسته زیپرشین نیز انجام دهید تنها یک مورد. بسته arabxetex به شما این اجازه را میدهد که متن ورودی خود را بصورت لاتین بنویسید (نوعی نشانهگذاری) که بسته میفهمد و آن را به اکریپت محلی تبدیل میکند. ما در بسته زیپرشین احتیاجی به این ویژگی نداشتیم چون خواندن متن ورودی به خط پارسی سادهتر است و لازم نیست کاربر زمانی را صرف فراگیری این نوع نشانهگذاری کند. علت وجود این نوع نشانهگذاری برای ساده کردن کار برای کاربران غربی است.
نگاه من به بسته زیپرشین و چرایی پشتیبانی از زبان پارسی
من هیچگاه تعلق خاطری به اسلام نداشتهام. همانطور که در بالا گفتم من حتی مسلمان نیستم (پدر در پدر مسلمان نیستم) و همانند شما رابطه عاطفی با اسلام و باورهای اسلامی ندارم. من برای همه مسلمانان و باورهای دینی آنها احترام قایل هستم اما خودم رابطهای با این باورها ندارم.
علت پیدایش زیپرشین به خاطر عشقی بوده که من به فردوسی بزرگ داشتم و در تمام راه تنها فلسفه من پشتیبانی از زبان و خط پارسی یوده. همانطور هم که راهنمای بسته زیپرشین میبینید من این بسته را به فردوسی بزرگ تقدیم کردهام و این خود باید گویای آن باشد که چرا بسته زیپرشین تنها از زبان پارسی پشتیبانی میکند.
با این حال اگر شما قصد ایجاد یک متن به زبا تازی را با بسته زیپرشین دارید، هیچ مشکلی نخواهید داشت مگر اینکه بخواهید اعداد در فرمولها بصورت تازی باشند یا اینکه احتیاج به درج تاریخ روز اسلامی داشته باشید و یا سایر چیزهایی که مختص زبان تازی است و حتی اگر این را هم در نظر بگیریم که تنظیمات محلی یکسانی برای زبان تازی وجود ندارد و این تنظیمات از کشو تا کشور تفاوتهای زیادی دارد.
حال ممکن است سوال مشابهی پیش بیایید و اینکه چرا نباید بستهای برای حروفچینی تمام زبانهای شاخه زبانهای ایرانی مانند کردی و ... وجود نداشته باشد. به نظر من این کار بسیار زیبایی خواهد بود و اگر به عقب برمیگشتم احتمالا به جای نوشتن یک بسته برای حروفچینی زبان پارسی بستهای برای حروفچینی زبانهای ایرانی مینوشتم.