اولین بار است که به اینجا می‌آیید؟ راهنمای سایت را بخوانید!
Close Sidebar
وب‌سایت پرسش و پاسخ پارسی‌لاتک جایی برای پرسش و پاسخ درباره سیستم حروف‌چینی لاتک و بسته زی‌پرشین است. در اینجا می‌توانید سوال‌های خود را بپرسید و به سوال‌های دیگران پاسخ دهید.

محبوب‌ترین برچسب‌ها

رفع خطا جدول xepersian مراجع ریاضی‌نویسی شکل bidi فونت فهرست مطالب شماره‌گذاری منابع پانویس بیب‌تک tikz parsilatex تک‌لایو بیمر اسلاید زی‌پرشین پاورقی bibtex سربرگ نماد رسم شکل فرمول‌نویسی قالب ارجاع‌دهی biditexmaker هدر ویرایشگر beamer واژه‌نامه اندازه فونت texstudio عنوان فصل ماتریس اعمال نشدن تغییرات در پی‌دی‌اف رسم جدول bidipresentation شماره صفحه حاشیه رنگ عنوان شکل اسلاید فارسی محیط قضیه گراف مکان شکل tikzpicture حروف‌چینی کد شماره فصل enumerate tabriz_thesis نمایه align زیرنویس شکل کادر itemize فهرست اشکال الگوریتم عدم اجرا listings نیم‌فاصله متن لاتین و فارسی بسته فاصله بین خطوط قالب پایان‌نامه فرمول نصب تک‌لایو فارسی‌تک hyperref شماره فرمول glossaries کپشن نمودار خروجی لاتک حروف‌چینی چندستونی فونت فارسی و انگلیسی ماکرونویسی biditools شماره پاورقی پیوست‌ سوال امتحانی فاصله‌گذاری فرمول چندضابطه‌ای subfigure extrafootnotefeatures biditufte-book header texmaker pdf tex longtable تصویر شمارنده خطا texlive2015 زیرنویس رسم نمودار شماره‌گذاری صفحات پایان نامه دیاگرام فهرست جداول میک‌تک texlive2016 تنظیم جدول آکولاد kashida texworks caption اندیس اعداد فارسی lollipop iust-thesis multicol فصل‌نویسی شعر سوال چهارگزینه‌ای بولد تورفتگی فاصله عمودی pgfplots xindy چپ‌چینی اوبونتو میکروسافت ورد قاب geometry texlive fancyhdr وسط‌چینی تک لایو 2015 عنوان بخش شماره گذاری به‌روزرسانی بسته aimc46 صفر توخالی فرمول طولانی بیرون‌زدگی xelatex کاما tcolorbox پوستر فاصله سطرها نوشتافت شکست خط tex-programming فونت اعداد قرآن tabriz-thesis ایتالیک winedt جستجوی معکوس فلش جایابی تصویر فهرست تصاویر قالب کتاب پاراگراف‌بندی بازیابی اطلاعات هایپرلینک فهرست نمادها شمارنده فصل font محیط ریاضی رسم کادر جداکننده جدول طولانی به‌روزرسانی شماره‌گذاری فرمول algorithm2e فونت بولد proof equation bidipoem eps جدول افقی عکس پانویس چندستونی کمک مالی فاصله خطوط حروف‌چینی شعر زیرشکل minipage قلم پانویس پاراگرافی ltrfootnote پیوست computeautoilg متن فارسی و انگلیسی فرمول چندخطی neveshtuft غلط‌گیری املایی تک‌پارسی پیکان لاتکس tabular baselineskip شماره قسمت قسمت عنوان جدول
15 نفر آنلاین
0 عضو و 15 مهمان در سایت حاضرند
بازدید امروز: 2048
بازدید دیروز: 13894
بازدید کل: 26442607

در باب تهیه‌ی 16 قلم از قلم‌های نرم افزار تک پارسی برای استفاده در لاتک و زی‌پرشین

+1 رای
1,186 بازدید

با سلام.
پیشنهاد می‌شود قبل از مطالعه‌ی این پرسش، نگاهی به این پرسش وفا و پاسخ‌های آن بیندازید.

من توانسته‌ام از نسخه‌ی آزاد نرم افزار تک پارسی (که با مجوز شورای عالی اطلاع رسانی منتشر شده است) و با بهره‌گیری از چند نرم‌افزار دیگر، نسخه TTF قلم‌های تک پارسی را استخراج کنم. به نظرم از میان تمام این قلم‌ها فقط 16 قلم زیر زیبا و مناسب حروف‌چینی ریاضی هستند:

قلم فروردین ساده و سایه دار (هر کدام در شکل‌های عادی و بولدِ ایستاده و ایتالیک) در مجموع 8 قلم؛
قلم ترافیک (که در نرم افزار تک پارسی با نام «استاندارد» شناخته می‌شود) ساده و سایه دار (در شکل‌های ایستاده و ایتالیک) در مجموع 4 قلم و

قلم امیر (که در نرم افزار تک پارسی با نام «تیتر» شناخته می‌شود) ساده و سایه دار (در شکل‌های ایستاده و ایتالیک) در مجموع 4 قلم.

تنها مشکلی که در استفاده از این قلم‌ها وجود دارد، دودسته شدن گلیف‌های آن‌هاست. مثلاً بخشی از گلیف‌های قلم‌ فروردین عادی در فایل linonb.ttf و بخشی دیگر از گلیف‌ها در linong.ttf قرار دارند.

بنده با آقای حسین زاهدی (طراح قلم‌های ایران نستعلیق، نیریزی، نبی، مولا و تصحیح‌کننده‌ی 39 قلم فارسی برای شورای عالی اطلاع رسانی (قلم‌های سری IR)) راجع به تهیه‌ و اصلاح این 16 قلم از قلم‌های نرم افزار تک پارسی صحبت کردم. طبق گفته‌های ایشان اصلاح این 16 قلم چیزی بین 4 تا 5 میلیون تومان هزینه می‌برد که به نسبت طراحی یک قلم جدید بسیار به صرفه است. به نظرم بتوانیم از طریق درگاه پرداخت سایت پارسی لاتک و با مشارکت تمام کاربران این هزینه را فراهم کنیم. هر چند امکان تخفیف گرفتن از ایشان هم وجود دارد.

بنده فکر می‌کنم چنانچه امکان تصحیح این قلم‌ها توسط ما کاربران زی‌پرشین فراهم نیست، حداقل از این طریق چند قلم مناسب برای همیشه داشته باشیم.
نظرتان راجع به این پیشنهاد چیست؟

پی‌نوشت: بنده فایل ttf قلم‌های نامبرده (با همان ویژگی دودسته بودن گلیف‌ها) را دارم و در صورت تمایل دوستان می‌توانم آن‌ها را بارگذاری کنم. در ضمن بخشی از نمونه کار آقای زاهدی روی دو گلیف از قلم فروردین را در تصاویر پیوست می‌بینید.

فایل‌های پیوست
1.jpg
2.jpg
سوال شده آبان 6, 1398 توسط حسین زارع (10 امتیاز)
ویرایش شده آبان 6, 1398 توسط حسین زارع

1 پاسخ

0 رای

متاسفانه جمع‌اوری مبلغی در حدد ۴ یا پنج میلیون تومان برای این کار غیرممکن است که اگر ممکن بود این هزینه خرج توسعه زی‌پرشین می‌شد که ضروری‌تر است. حتی با فرض اینکه بیاییم و بخواهیم این مبلغ رو از کاربران درخواست کنیم، این مبلغ هیچ موقع جمع نمیشه چون بیشتر کاربران علاقه‌ای به پرداخت پول نخواهند داشت. در این بین ممکن است عده‌ای کمک کنند اما کافی نخواهد بود.

من دقیقا در پروسه انجام کار نیستم که شما چحوری این گلیف‌ها رو تهیه کردید. آیا اونها رو trace کردید؟ یا اینکه سورس متافونت رو بازنویسی کردید تا با متاپست قابل پردازش باشه و بعد سورس متاپست رو پردازش کردید و خروجی vector گرفتید ازش؟ اگر سورس متافونت رو تغییر دادید و خروجی مشکل داره، خیلی راحت می‌تونید سورس متاپست رو تغییر بدهید و مشکلاتی که در تصویر بهش اشاره کردید رو حل کنید و نیازی به پرداخت پول به شخص دیگری برای انجام این کار نیست.

پاسخ داده شده آبان 11, 1398 توسط وفا (24,846 امتیاز)
سلام مجدد.
نه خوشبختانه نیازی نشد که این مسیرها را طی کنم. اتفاقاً مدت‌ها به دنبال چاره‌ای برای این کار بودم که قلم‌های Type 1 را پیدا کنم و سپس از روی آن‌ها قلم‌های true type را بسازم. اما خوشبختانه نسخه‌ای از نرم‌افزار تک پارسی به دستم رسید که پس از نصب نرم‌افزار و جستجو در پوشه‌ی محل نصب آن موفق شدم تمام قلم‌های تک پارسی با فرمت pfa را پیدا کنم. این قلم‌ها به راحتی در نرم‌افزار Fontlab خوانده می‌شدند و می‌شد آن‌ها را با فرمت دیگری ذخیره کرد. فقط کافی بود با Fontlab فونت‌های مورد نظر را بخوانم و سپس از منوی File گزینه‌ی Export font as ttf را انتخاب کنم. اما مشکل دو دستگی گلیف‌ها از ابتدا در دسته‌بندی قلم‌های نرم‌افزار تک پارسی وجود داشت. یعنی گلیف‌ها از همان ابتدا در دو دسته قرار داشتند. مثلاً یک دسته در linonb.pfa و یک دسته در linong.pfa (در واقع هر دو نام مشابه که سمت راست آن‌ها به حروف b و g ختم می‌شوند، مربوط به یک حالت از هر قلم هستند).
من هم اکنون تمام قلم‌های نرم افزار تک پارسی را با پسوند pfa، و قلم‌های مذکور در سؤال را با پسوند ttf دارم و می‌توانم آن‌ها را در اختیارتان قرار دهم.
من مناسب دیدم که در مورد اصلاح فونت و جمع‌آوری هزینه، ابتدا نظر شما و کاربران را جویا شوم و هدف از طرح این پرسش نیز همین بود. اگر بتوانیم از نسخه‌هایی که من دارم گلیف‌های هر حالت قلم را کنار هم بیاوریم، به راحتی قابل استفاده در لاتک+زی‌پرشین خواهند بود. به نظر من برخی از این قلم‌ها به خصوص آن‌هایی که در پرسش بالا مطرح کردم به قدری زیبا هستند که ارزش به کارگیری با زی‌پرشین را داشته باشند.
...